BESTIL TILBUD
30 872 872

Bryce Canyon National Park

Utahs unikke landskab af “hoodoos”

Bryce Canyon National Park

Se de røde klipper ved solnedgang

Bryce Canyon National Park i det sydlige Utah er en mindre nationalpark, som byder på nogle helt unikke klippeformationer. Forestil dig sandslotlignende klippesøjler, der står tæt sammen, så langt øjet rækker.

Disse kaldes “hoodoos”, og Bryce Canyon er berømt for at have verdens største koncentration af hoodoos. De sjove klippesøjler kan opleves fra forskellige vinkler ved parkens berømte udsigtspunkter, som du kan køre til – eller du kan tage landskabet ind på vandre- og rideture.

Fakta om Bryce Canyon
  • Areal: 145 km²
  • Km til storby: Las Vegas (418 km) og Salt Lake City (432 km)
  • Stat: Utah
  • Åben: Hele året
  • Entré: $35 pr. bil Læs mere her
Rejseforslag til Bryce Canyon National Park
Det skal du opleve i Bryce Canyon National Park

Se den kendte klippe Thor's Hammer i Bryce Canyon

Om Bryce Canyon

Trods navnet er Bryce Canyon faktisk ikke en kløft. Der er i virkeligheden tale om en række naturlige “amfiteatre”, der ligger langs et 29 kilometer langt plateau. Det mest berømte af disse amfiteatre er Bryce Amphitheater, som ligger i begyndelsen af parken. Det er en kæmpe dal med disse rødlige hoodoos i tusindvis.

Det er også her i Bryce Amphitheater, de smukkeste udsigter findes. Derfor behøver du ikke bruge dagevis på at udforske hele Bryce Canyon National Park, men kan nøjes med at opleve parkens højdepunkter på en dagtur.

Trekking på Navajo Loop Trail i Bryce Canyon

Bryce Canyon Scenic Drive

Gennem den 29 kilometer lange, smalle nationalpark går vejen Bryce Canyon Scenic Drive. Denne er hovedpulsåren i parken, da den går fra parkens eneste indgang i nord til parkens ende i syd. Fra maj til oktober kører der gratis shuttlebusser frem og tilbage på vejen, så du kan hoppe af og på, som du vil. Det er både for at skåne naturen og gøre det nemt for besøgende.

Langs vejen er der adgang til de populære udkigspunkter. Det er også her fra vejen, du kan tage på små hikes eller rideture nedad i “amfiteatret” og komme tæt på de sjove hoodoos. Tag for eksempel The Queens Garden Trail eller Navajo Loop Trail.

Det imponerende udsigt fra Inspiration Point i Bryce Canyon

Unikke udsigter

Attraktionerne i Bryce Canyon National Park er de mange udsigtspunkter, hvorfra du får nogle enestående panoramaer over de unikke landskaber. De mest populære udsigtspunkter er Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point og Bryce Point. Som navnene indikerer, er det særligt smukt ved solopgang og -nedgang.

Vil du hellere være lidt aktiv på din rejse til Bryce Canyon National Park, kan du tage vandrestien The Rim Trail. Den samlede rute er lidt under 9 kilometer lang og tager de fleste to-tre timer at gå. Den forbinder de samme populære udsigtspunkter og tilbyder dig samtidig at nyde naturen, mens du går.

Velkommen til Bryce Canyon City

Overnatning ved Bryce Canyon

Når du besøger Bryce Canyon National Park, har du ikke mulighed for at bo inde i selve parken, medmindre du vil campere. Vil du have tag over hovedet, kan du dog bo meget tæt på. Kort fra indgangen ligger den lille by Bryce, hvor der er et lille, men godt udvalg af hoteller.

Skal det være lidt billigere, er der flere valgmuligheder i de små byer, der ligger omkring en halv times kørsel fra nationalparkens indgang.

Rejseforslag til Bryce Canyon National Park

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.